Counting Stars


Disclaimer
Assalamualaikum


Hai! This is izz's territory. Thanks for visiting here. Have a nice day people ;)

Notes
Reminder muehehe~~

  • I hate liars
  • Universal listener to some extend
  • The only daughter of da family

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    “You've gotta dance like there's nobody watching, Love like you'll never be hurt, Sing like there's nobody listening, And live like it's heaven on earth.”
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Sweetheart
    Some memories never fade

  • music is important for human..
    Sunday, April 11, 2010 | 3 Comments

    yeah merujuk kepada entry di atas, muzik memg byak main peranan dlm idop kita..sape xsetuju? emm, aku yakin setiap manusia dlm dunia memerlukan muzik..xkisahla muzik genre apa pun...kita sepatutnye bersyukur sebab Allah dah bg kita pendengaran untuk kita dengar perkara2 yg baik..yg xbaik tu janganle dengar..kalo terdengar jgn ambik port ok..

    kenapa aku kata muzik penting bagi manusia..

    sebab..muzik akan jadi penenang pada kita bila kita tertekan,sedih,marah or geram... 
    statement ni memg kena dgn jiwa aku..kalau aku tertekan,sedih,marah or geram memg aku akan cari handset, radio or cd..pastu aku pun bukak lagu dan melalak sorg2..lantakla kalo makcik sebelah nak komen ke.. abg sebelah umah nak sindirke...ade aku kesah...janji aku puas ati dan dpt tenangkan perasaan..tapi kalau xtenang jugak...aku pun ngaji jela..xpun pi bukak lagu nasyid ke..
     
    pastu...muzik boleh buat kita terhibur
    salah satu cara nak menghiburkan diri ialah dengan mendengar muzik..kalo rasa cam bosan..mesti nak dengar lagu...life pun xdela sunyi kan..haha
     
    then...muzik boleh mengeratkan hubungan
    melalui muzik kita boleh eratkan hubungan dengan kawan kita..kena lak kalau kita minat benda yg sama...of course la ikatan pershbtan akan jd lebih kuat..dengan family pun sama jugak...lagi satu melalui muzik kita boley cari kwn baru kan..
     
    melalui muzik jugak satu cara kita nak sampaikan perasaan kita pada seseorg..
    emm, ni yg paling penting..kalau susah sgt nak bgtau perasaan kita kat seseorg ni..kita hanya perlu guna muzik untuk sampaikan perasaan kita...so simple kan..

    sebenarnya aku xde idea nak tulis panjg2 ni..

    jap2 nak cter satu story...adala satu family besar yg aku kenal..mereka bnyak sgt ditimpa musibah kebelakangan ni..tau x ape yg ceriakan hidup mereka??
    the answer is...tohoshinki/dbsk/tvxq...di masa mereka sedih or boring..cd konsert dbsk la yg menghiburkan hati mereka..kena plak bila bukak lagu rising sun...memg bersemangat la diaorg nak jalani kehidupan mendtg..apepun muzik is my soul..

    p/s:why people at school love to call me jonsong!!! i'm junsu not jonsong!!arghhhh..

    Labels:

    Blogger faeznaem said...

    musik.. best!

     
    Blogger aku junsu said...

    faez: betul2 hehe..

     
    Blogger bubu253 said...

    yup2....
    sume tue btol..
    i can't live without music...
    as im addicted with it so much...
    lalala...
    heheh
    (",)

     

    Post a Comment


        Kisah Lalu