Counting Stars


Disclaimer
Assalamualaikum


Hai! This is izz's territory. Thanks for visiting here. Have a nice day people ;)

Notes
Reminder muehehe~~

  • I hate liars
  • Universal listener to some extend
  • The only daughter of da family

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    “You've gotta dance like there's nobody watching, Love like you'll never be hurt, Sing like there's nobody listening, And live like it's heaven on earth.”
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Sweetheart
    Some memories never fade

  • nape org xberapa pandai benci org pandai??
    Monday, April 12, 2010 | 7 Comments

    waa..hari ni aku happy..sebab xde extra class..sebenarnye aku nak menulis sejak petang td tapi....dah dekat 15 minit aku pikir ayat tapi xterluah di blog ni..akhirnya lepas siapkan addmath aku pun bukak blog ni jap...oklah ari ni aku nak cakap sikit..pasal ape ek?pasal...tajuk entry aku lar...

    sebab2 org yg xpandai/xtop dlam akademik benci org pandai...

    1. perbezaan ilmu yg ketara
    emm, of course la ramai yg xsuka budak pandai sebab diaorg xsepandai budak yg pandai..dlm kata lain, diaorg ni jeles ar sebab xpandai mcm org pandai..mana xnye..kadang2 diaorg ni baru nak selesaikan satu soalan..baru terkial-kial nak cari jawapan..tetiba dengan bangganya budak2 yg pandai bgtau yg diaorg dah dpt jwpn..emm,pastu cikgu plak puji2..haish lagi bernanah telinga bebudak yg xbape pandai ni..

    2. sesetengah budak pandai sombong
    yg ni plak bukanla terjadi pd semua budak pandai...ade jugak budak2 pandai yg xsombong..tapi aku percaya la korg yg baca entry ni mesti pernah jumpa org2 yg mcm ni..aku pun penahla jumpa budak camni..masa tu darjah 6..ade budak ni dia berlagak mcm pandai sgt..last2 lwan kuiz dgn geng2 aku kalah gak..huahua malu giler dia..so pd budak2 pndai jgn pikir korg pandai sgt..ade org lagi pandai dr korg

    3.budak pandai selalu emo..
    perasan x, budak2 pandai kdg2 cepat emo..emm, ni aku nak ckp pasal kwn aku jugak..dia ni agak pendiam sikit dlm kelas..dia memg pandaila.. dia sebenarnya agak emo..kalau ramai yg nak mintak tolong dia, dia mula la mengeluh pastu emo..ok taula ko bz tapi jgnla lyn kawan ko mcm tu..kalau aku ada masalah pun aku xnak tanye dia..baik aku tanya mr president walopun he is a chinese.so what??he is much more better than she is..

    4. budak pandai selalu bezakan diri dgn budak xpandai..dlm kata lain budak2 xpandai ni xde standard..
    emm,ni memg antara satu hobi budak2 pandai..biasala, kalau dah pandai mesti nak bezakan diri dgn budak2 xpandai..aku ngaku aku pun penah pikir camtu tapi sekrg aku try xbezakan manusia mcm tu..emm, xsemestinya kita pandai dr segi akademik kita lagi hebat drpd budak2 xpandai..kadg2 diaorg ada bakat yg budak2 pandai xde..

    ok tu je..sebenarnye ade sebab2 lain..cuma aku malas nak tulis..haha..lagipun xsemua org pandai bersikap teruk kan..

    mak aku selalu pesan, jangan pandang rendah dengan org lain sebab org yg kita pandang rendah tu mungkin akan jadi lg hebat dr kita....

    malam2 gosok gigi..nanti jumpa lagi..chow dulu..nak tido~

    Labels:

    Blogger ainhamzah said...

    bdk pandai ngan bdk xpandai..
    hehe
    msg2 ad kelebihan n kekurangan
    peace~

     
    Blogger Amir said...

    aku pun tak suka orang pandai berlagak mcm tu. relaks la. ko pandai akademik je tak semua benda ko pandai.. aku slalu fikir +ve dalam hal ni..

     
    Blogger ~ Ann ~ said...

    betul betull... tak semestinya pandai kat sekolah, future dia akan gemilang kan kan.. cth terbaik aku (puji diri jap, kihkih) tapi bila da abes skolah still makan gaji jugak.. cetss!!

     
    Blogger bubu253 said...

    erk bese laa xde msia y smporna...
    msg2 de klebhn n cacat celanya...
    ap2 pon...
    org y xpnd pon leyh jd pnd lau rjen..
    pokok pangkalnya nawaitu kne btol lam blaja...
    baru berkat ilmu..
    (",)

     
    Blogger aku junsu said...

    ainhamzah: betul2..semua org ada kelebihan masing2

    amir: kadg2 org pandai ni pandai akademik je..buat benda2 lain hancus..

    ann:yg penting hidup kita berkat

    bubu253: emm,berkat penting..susah kalau ilmu xberkat...huhu cikgu saya merajuk skrg waaa..

     
    Blogger ana_zara said...

    yang ada kelebihan tu x patut bangga2. kena ingat sume tu nikmat Allah. sekelip mata boleh ditarik balik.
    x suka pujian yg melebih-lebih. boleh menimbulkan rasa riak. sesungguhnya segala puji hanya utk Allah.
    ceewaahh..! haha

     
    Blogger aku junsu said...

    ana_zara:hehe betul tu (^_^)

     

    Post a Comment


        Kisah Lalu