Counting Stars


Disclaimer
Assalamualaikum


Hai! This is izz's territory. Thanks for visiting here. Have a nice day people ;)

Notes
Reminder muehehe~~

  • I hate liars
  • Universal listener to some extend
  • The only daughter of da family

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    “You've gotta dance like there's nobody watching, Love like you'll never be hurt, Sing like there's nobody listening, And live like it's heaven on earth.”
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Sweetheart
    Some memories never fade

  • Buat Kuih: Abuk-abuk
    Friday, February 11, 2011 | 0 Comments

    bismillah,

    versi asal aku is back~dah buang jap teori sesat melampau...
    cut it out!~ hari ni my mom teringin nak buat dan makan kuih abuk-abuk...
    tengah sesedap aku feeling-feeling karok lagu bruno mars-grenade uh dah kena panggil suruh keluarkan kukus dan uruskan daun-daun pisang yg dah umi ambil kat umah mak tadi..
    so ayah dgn abg ngah ke bandar jap beli bahan-bahan...


    okeh,sagu tu campur dgn kelapa muda,garam secukup rasa..


    bahan untuk inti..gula tuak..yg dalam bentuk ketul tu..kalau guna gula tebu boleh tapi xberapa nak sedap arr..hahahaha~~

    pastu bungkus jela..xkisahla bagaimana rupa pun..

    yg bakal menjadi santapan..jeng-jeng-jeng...best-best je jari-jemari aku yg lemah lembut tu kena steam dgn wap kukus tu.. gara-gara nak tambah lagi setingkat kukus ..lama dah xguna kukus..hampir 2-3 bulan mungkin???hee~


    hasilnya.....dapat gak aku makan..yay!!! dapat gak bagi dekat mak kuih ni..abang ngah hantar kat umah mak lepas siap tadi...hehe..

    memg true konsep specific latent heat capacity masa belajar fizik dulu...
    steam kalau kena kesannya lagi teruk drpd air panas...ternaik urat-urat aku dah..kulit lak lembik semacam..nak mati agaknya cell tu...

    cukuplah aku membebel...

    besok nak buat kuih ape agaknya...

    Labels: , ,