Counting Stars


Disclaimer
Assalamualaikum


Hai! This is izz's territory. Thanks for visiting here. Have a nice day people ;)

Notes
Reminder muehehe~~

  • I hate liars
  • Universal listener to some extend
  • The only daughter of da family

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    “You've gotta dance like there's nobody watching, Love like you'll never be hurt, Sing like there's nobody listening, And live like it's heaven on earth.”
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Sweetheart
    Some memories never fade

  • Temuduga KPLSPM-TesL!
    Friday, April 22, 2011 | 2 Comments

    assalamualaikum!..

    ape habaq! so guys and gegurls...entry kedua hari ini.. seperti yg dijanjikan..aku akan menulis tentang pengalaman aku bagi temuduga Tesl hari selasa yg lepas di

    >IPG Kampus Perempuan Melayu Jalan Tun Fatimah, Durian Daun
    >sesi pagi pukul 8.00
    >bilik M01A
    >S010E0000P - PENGAJARAN BAHASA INGGERIS SEBAGAI BAHASA KEDUA PENDIDIKAN RENDAH (SK) @ TESL

    dapat tau je aku layak..my mom and dad yg busy tempahkan baju untuk interviu... drag me to jasin town and buy me new shoes..*only 2.5 cm heels ok* lepas tu print semua borang dan isi.. gambar passport tepek sekeping...

    ha-ha-ha..aku kena buat esei maa~~lepas buat research ke blog-blog org dan simpanan esei-esei guru milik my mom aku berjaya siapkan jugak semuanya.. salinan sijil pulak disahkan oleh GB SK Air Barok, Inche Mansor sebab masa tu aku carik pengetua aku dia takde... *hampeh gua~~*

    last-last carik je pak mansor..ala waris-waris aku je tuh....dah nak siapkan cepat kan.. okeh barang semua dah siap..hari yg dinanti telahpun tiba..

    stage satu..
    ujian bertulis...soalan senang je..actually soalan tu macam soalan Inventori biasa-biasa yg berlambak dekat bilik kaunseling nu haa~~ ada dua jawapan je.. objektif..
    *ada faedahnya aku selalu ponteng kelas masa form 2 dulu...ponteng pastu lepak dgn cikgu kaunseling praktikal yg sporting tahap cipan-dah bosan buatla inventori yang berlambak dekat bilik kaunseling tuh!*

    > 135 soalan
    > 30 minit
    > jangan berangan..mesti siap punya!
    > oh ye..sila jujur.

    stage dua
     ini group session....masa tu bilik aku cuma 6 org satu group..
    pada aku stage kedua ni pun sangat best dan relaks+menyeronokan...
    sebab-sebab syiokk!! :

    1. Kawan aku Nur Syarina dengan Shaamala V. satu group dengan aku.
    2. Kami bertiga je yg dominant that time...others, takde peluang..*suka~hee*
    3. Tajuk debate pasal Malaysian Tourism...super LIKE!
    4. perempuan 5 org and boy sorg je.
    5. 2 org yg temuduga aku sudah ingat nama aku even sebelum aku pakai nametag cantik yg diaorg sedekah dekat kami semua!!!
    6. debate in malay!! wat da heaven dowh!! budak bilik sebelah speaking masa group session..kitaorg best2 je speak malay...memg kasi bantai abis-abis that issue...

    last stage
    saat yg mendebarkan sudah tiba...oh yeah aku berlegar-legar keliling maktab tu dekat 88 kali sebelum mula...*tipu..3 kali je kot* and somebody-someone-xkenal-guy-juga-budak-interviu-tesl-bilik-sebelah name anwar zhariff kot menghadang jalan gua..

    aku: excuse me!.....err tumpang lalu...

    dia: sorry...pardon me..what?

    aku: tumpang lalu....*sambil pandang nametag dia*...cikgu anwar

    dia: oh ya..sure..cikgu...*sambil pandang nametag gua*...anisah

    aku tau macam budus je kitaorg...hahhahha...tersengih gua blah dr situ...oh ye... aku bukan nak menggatal okeyh! cuma mcm lawak je...hahaha~~

    okeh cut the crap...personal interviu aku sangat superb...speaking english pastu malay.. walaupun grammar aku a bit bersepah..tapi aku dapat jawab jugak...soalan yg ditanya pasal background aku...why nak jadi cikgu...isu semasa...dll...

    jgn lupa bg yg belum interviu tu..masuk bilik tu kena bagi salam...mintak kebenaran nak duduk..senyum..duduk steady-steady sikit...posture badan kasi tegak oraite!! senyum banyak.... berlagak yakin dan jangan dok terketak-ketak depan org yg menemuduga tu!

    haha...yg penting aku happy sebab interviu tu berjalan lancar bagi ketiga-tiga stage... dapat atau tak tu rezeki...kalau ada rezeki Insyaallah aku jadi cikgu..kalau takde rezeki aku further study tempat lain...no biggie...

    *mana gua tercampak gua belajar je...*

    lastly...aku nak keluar bilik tu aku ucap terima kasih dan bagi salam... then nak balik terjumpa si anwar tadi...

    anwar: so how's ur interview?
    aku: quite awesome..the questions are quite simple...I can handle it..
    anwar: good job then..me too...
    aku: so anything weird happen masa temuduga?
    anwar: naa~normal cuma they asked me to recite a poem..
    aku: really? so u bersajak ke masa tu?
    anwar: heh...I recite lagu rocketeer serangkap...bukan diaorg tau I modify lagu tu jadi sajak..
    aku: great job mister..btw..good luck! harap2 both of us dapat jadi cikgu! amin~
    anwar: Insyaallah..He knows what the best for us..just doa banyak2 lepas ni..

    aku pun blah dr situ...joining ma and pa balik rumah!! so that's it..temuduga kplspm-tesl gua...to others...goodluck!! u guys rocks!

    Labels: , , , ,

    Blogger ♥ elle ♥ said...

    sorie lambt wish ...
    but then i pray all the besh to u sis...
    later on dh tau result plese inform me yaa..
    (",)

     
    Blogger Anisah Zahorin said...

    thank you sister! ^^
    ngee~i'll tell u the result..
    promise! hihi~~

     

    Post a Comment


        Kisah Lalu