Counting Stars


Disclaimer
Assalamualaikum


Hai! This is izz's territory. Thanks for visiting here. Have a nice day people ;)

Notes
Reminder muehehe~~

  • I hate liars
  • Universal listener to some extend
  • The only daughter of da family

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    “You've gotta dance like there's nobody watching, Love like you'll never be hurt, Sing like there's nobody listening, And live like it's heaven on earth.”
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Sweetheart
    Some memories never fade

  • Sekitar Majlis Pertunangan Naza.
    Monday, July 30, 2012 | 3 Comments

    Salam and greetings to all for you. =)

    Maaflah dah lama perap entry ni. Dedicated to one of my best friend in KMM. Walaupun banyak yg dah terjadi antara kita Naza tapi aku anggap je semua tu takdir. Insyaallah in the future our relationship will be better. kan? hii...

    Agak terkedu jugak one day after dia balik umrah cakap dengan kitaorg yang dia nak bertunang. Ok, walaupun agak muda tapi ok je pada aku. Bukan senang nak cari lelaki yang sanggup jaga kita. Yang sanggup nak pikul tanggungjawab sebagai bakal suami. Nak-nak yang jumpa masa umrah. Benda baik buat apa nak tangguh.


    Jumaat, 13 Julai.


    Okey memandangkan Naza adalah cucu sulung jadi persediaan yang dibuat sangat meriah. Hari jumaat bersamaan 13 Julai aku dah sampai ke rumah dia dekat Taman Merdeka Jaya. Majlis tunang akan diadakan hari esoknya. Hari ni jugaklah keputusan UPU keluar. Dah habis dah cuak aku. Alhamdulillah aku dapat pilihan yang mak ayah aku suka. *akan dikongsi next entry Insyaallah.

    Sampai je kat rumah Naza, aku dijemput masuk oleh parents dia. Hehe, tiba-tiba dekat ruang tamu terjumpa wajah-wajah yang dirindui. Zura dengan Ijat. Hee even rumate Naza masa kat matrik Pikah pun ada jugak. Seronoknya ya Allah dapat gather sesekali. Diaorg dari Johor dah sampai awal drpd aku. Huhu... memg borak sakan la sampai petang.

    Malam sebelum majlis tu Naza drive bawa kitaorg keluar. Sebenarnya nak ambil kek tunang je tapi keluar sampai 5 orang. Lepas tu dekat Mydin kitaorg lepak makan Aiskrim. Hahaha memg syiokk arr borak-borak je. Ijat macam biasa arr tak habis-habis bukak citer sama masa dekat kolej dulu. Rindu pulak saat-saat dekat kolej dulu. Masa tu mesti dak Mamat pun join sekaki dgr cter dak Ijat.

    dari kiri, zura,pikah, naza and aku.

    Balik rumah semula. Malam tu aku, zura and pikah tolong la tuan rumah sediakan bahan-bahan untuk buat Salad buah. Seronok duduk dgn makcik-makcik dengar diaorg punya cerita. Naza dah tido awal nak bertunang la kan.. wakakaka~ Ijat la kesian sikit takde member nak tolong pun mcm xde kerja je pun malam tu. Lepas tu kami masuk bilik untuk tidur.

    Sabtu,14 Julai

    Pagi tu bangun untuk solat Subuh. Lepas tu kami bertiga lepak-lepak borak-borak. Naza dah serbu bilik kitaorg suruh turun tingkat bawah nak sarapan. Turun-turun je ijat dah tunggu kitaorg nak sarapan sekali. hahaha bukan senang nak ada masa sarapan dengan budak-budak praktikum.

    Lepas tu mandi siap-siap... kitaorg semua bergegas pulak pergi jemput Sha'e. Memang laju la jugak Naza bawak kereta sebab belum make-up lagi. Kena ambik Sha'e jugak. Photographer terhormat la katakan huahuahua... Selesai je ambil Sha'e semua dah siap-siap untuk majlis tu. Naza pulak di make-up kan.

    snapshot sebelum majlis.

    Ok sebelum majlis tu memg la nervous. Kitaorg yg tak tunang pun tumpang nervous tau. Aku dgn zura siap berlatih sarung cincin lagi. Sha'e nak berlatih ambil gambar angle yg best. Entah apa yg Sha'e cakap dgn Pikah pun kitaorg tak berapa nak faham. Only a photographer faham bahasa photographer.

    Dan majlis berjalan dengan lancar. Alhamdulillah =)

    pic credits to zura. nmpak tak sha'e bersungguh ambik gambar naza. hee =)

    Lepas tu Shy dengan Mak sampai. Memang happening la bila ramai-ramai dah ada kan. Ambil gambar atas pelamin nasib baik tak runtuh hahaha~ Kesian Ijat tak dapat bergaya sakan dgn kitaorg. Dia jadi org kuat umah Naza. tolong basuh pinggan.

    haharghh tipikal pompuan kalau jumpa kamera mesti nak ambik gambar kan? ehehe

    Lepas tu tengah nak makan Hawa pun ada singgah. Ex-matrixian jugak tapi dapat masuk UIA lepas tu. Petang tu aku dah balik rumah sebab ada event lain malam nanti. Malam tu pulak Naza bawak Ijat, Zura and Pikah naik cruise kot. Ehehe jeles taw sebab xdpt join. Makan ikan bakar eh? kejam tau tak bawak aku. sob sob sob. takpe ada umur kita spend masa sama-sama la kan.

    Ahad, 15 Julai

    Memandangkan aku dah janji nak date dengan Ijat *Ijat kena paksa.hahaha~

    kitaorg tengok Spiderman 3D. biasa-biasa jela. Aku sampai lambat sikit tapi sempat masuk wayang sebelum cerita start. Sampai-sampai je aku tgok dak Ijat pegang bunga ros sekuntum. Mana dia dpt bunga tu? Memg lawak je ceritanya. Biar la kami je yg tau mana dia dpt. Lepas tengok wayang tu pergi solat. Oh btw, kitaorg tgok wayang dekat Jusco AEON. Ijat memg dah nak balik lepas majlis tu tapi...

    dia kena paksa date dgn  aku hahahaha *gelak gaya evil.


    memandangkan dak ijat xdpt bergambar. nah aku tepek gambar dia masa kat matrik.

    Lepas solat tu kitaorg pergi Tesco. Dah jumpa Naza lepas solat tu. So aku,Ijat,Sha'e dan Pikah pergi la Tesco. Dekat sini lepas pusing-pusing tengok tudung kitaorg berpecah. Aku balik dgn adik aku. Ijat balik Johor. Sha'e dgn Pikah dak Naza hangkut tempat lain nak cari tudung.

    Rindunya. Entah bila la nak jumpa diaorg lagi. Semua dah nak sambung degree. Ya Allah kau permudahkanlah urusan kami. Lancarkan segala urusan. Sesungguhnya kau Yang Maha Pengampun Lagi Maha Penyayang. Selamatkan kami semua. Amin.

    Labels: , , , ,

    Anonymous Anonymous said...

    sweettt!!~~~

     
    Anonymous Anonymous said...

    tq!!!sweet!!~~~

     
    Blogger Anisah Zahorin said...

    hehe thanks dear. dah lama da baru dpt update. huhu

     

    Post a Comment


        Kisah Lalu