Counting Stars


Disclaimer
Assalamualaikum


Hai! This is izz's territory. Thanks for visiting here. Have a nice day people ;)

Notes
Reminder muehehe~~

  • I hate liars
  • Universal listener to some extend
  • The only daughter of da family

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    “You've gotta dance like there's nobody watching, Love like you'll never be hurt, Sing like there's nobody listening, And live like it's heaven on earth.”
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Sweetheart
    Some memories never fade

  • Nasuuha Manja
    Sunday, August 12, 2012 | 1 Comments

    Hei peeps..

    A lil piece of my happiness in kolej matrikulasi melaka...

    Nur Nasuuha Mat Jusoh.

    serious aite? hee miss this girl so much la~
    When the first time I saw her rasa sangat seram sejuk. Cold gaze.. Macam kat kutub antartika je minah ni. Dia lebih suka berseorangan dan sangat straight forward kalau bercakap... Muka selalu ketat je. Sampai dalam kelas kemahiran dinamika Cikgu Nadi suruh dia senyum satu minit tanpa henti. Dekat kelas orang panggil Nasuuha as Yuyu...

    Masa first time kena masuk Lab Computer aku kena duduk sebelah dia. Dia lansung tak pandang aku... Senyap je.. nak tanya apa-apa pun takut... baik la aku tanya orang lain. Kadang-kadang pelik jugak tgok nasuuha ni... nak kata sombong tak jugak tapi memang tak mesra dgn orang sangat..

    Selepas beberapa bulan di matrik, Ramadhan akhirnya tiba... so selain busy dgn aktiviti blok kediaman dan kolej kami pelajar S31P5 rancang berbuka puasa sama-sama... dan buka puasa tu berjalan dengan lancar so ambil-ambil gambar la kan. Tiba-tiba Nasuuha cakap, " Nak ambil gambar dgn Is lah". Okey dekat kmm memang majority panggil aku Is ataupun Anis. Yang panggil Nisa tu kira minority. ngeheheh~

    Walaupun rasa seram sejuk dan pelik dgn request si nasuuha nih...aku layankan aje... Since that day nasuuha byk cakap dgn aku... Lama-lama dia dah boleh join geng-geng kitaorg... Macam tak caye je. yelah dulu masa mula-mula dia suka alone je. But people need time to adapt dgn new environment. Macam nasuuha... dia sgt rapat dgn family so sgt susah nak berpisah...dan susah nak rapat dgn org lain.

    Walaupun dia sangat matang, serius dan tegas... tapi dgn orang yg dia rapat... dia sebenarnya sangat manja... Entah macam mana aku rasa dia sgt manja then aku cakap, "kau nak jadi anak aku tak?". Means dia boleh panggil aku mak dan dia jadi "anak" aku... dan entah mcm mana sebab budak-budak ni menggiat aku dgn Fahmy, secara automatiknya Fahmy jadi ayah dia. *Aku pun tak tau mcm mana boleh budak-budak ni menggiat kitaorg padahal kitaorg kawan baik masa tu*...dan aku suka panggil dia Suuha atau anak mak berbanding Yuyu..

    mira, deela dan suuha... berkepit je masa dekat cameron

    president dan vice president. sibuk menguruskan trip.

    memang xleh dipisahkan diaorg bertiga neh..

    Time goes by.... dia lah antara yang selalu ada dengan aku. Waktu BTN dekat Ulu Sepri, dia vice president kelab pelancongan yg dimana aku president nya... pergi unit memang memanjang dgn nasuuha...

    abaikan muka aku yg serabai tu.. please =.=! nak  cepat masa kat btn
    Nasuuha juga sangat rapat dengan Deela... Budak kelas lain macam Kak Reen,Mira, Zura dan Fahmy... Dengan budak lelaki lain pun tade hal..

    Okaylah...just wanna say yang aku sangat rindu dengan suuha.. habis matrik hari tu jumpa dia kejap dkt kelantan. kitaorg lepak dekat Pantai Cahaya Bulan (pcb). Makan benda apa ntah yg pilih-pilih item lepas tu goreng cicah kuah. Sangat best. Dgn air nyior (kelapa) sorg satu... Gonna miss that moment...

    maaplah post gambar kau. mak tau ko xsuka publisiti .
    tapi mak kan jahat hahaha~
    Suuha manja...jangan merajuk dgn mak lagi.... anak mak kat universiti jaga diri.. jangan pernah lupa kat mak. Mak sayang suuha... sob sob sob... dah takde lagi mak dgn ayah nak jaga suuha kat u nanti... *mcm la ayah kau pernah jaga kau kat kmm.

    Nasuuha sangat manja dgn mak
    Nasuuha selalu menangkan ayah
    Tapi Nasuuha sayang mak dia lebih....

    Mak pun sayang suuha sangat-sangat...

    p/s: Mak harap satu hari nanti kita dapat ambil gambar bertiga lagi macam ni.

    ingat tak kita sama-sama buat gambar ni wallpaper phone.
     hhahaha xmatured lansung...

    Labels: , , , ,

    Blogger iremi nisces said...

    Asalamu alaikum,

    Thanks for sharing.

    The Lion's Claws! Come have a look I dare you :)

    If you like follow & share your thoughts please.

    Take Care

     

    Post a Comment


        Kisah Lalu