Counting Stars


Disclaimer
Assalamualaikum


Hai! This is izz's territory. Thanks for visiting here. Have a nice day people ;)

Notes
Reminder muehehe~~

  • I hate liars
  • Universal listener to some extend
  • The only daughter of da family

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    “You've gotta dance like there's nobody watching, Love like you'll never be hurt, Sing like there's nobody listening, And live like it's heaven on earth.”
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Sweetheart
    Some memories never fade

  • Officially Anak Kandung Suluh Budiman.
    Sunday, October 14, 2012 | 2 Comments

    Assalamualaikum...hello dear peeps~

    Firstly, aku sangat bersyukur kerana masih berpeluang untuk menulis di sini. Dah berkurun aku perap entry ni maaf..hahaha.. well biasalah aku still akan menaip walaupun lambat.

    Akhirnya, aku bergelar Mahasiswi di Universiti Pendidikan Sultan Idris. Tak pernah terniat pun nak apply sini since zaman dulu tapi entah mcm mana aku masuk sini jugak...har har har. tu la gatal-gatal nak ambik Medsi. Apapun ni dah ketentuan and I believe inilah yang terbaik untuk aku...

    Enough..yang penting aku dah masuk universiti. Majoring in Agricultural Science. Or in Malay, Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Sains Pertanian dengan Kepujian. Sampai je sini kami semua di sambut dengan penuh kasih sayang oleh senior terutamanya JMK dan RSK.


    para rsk yg sibuk mengangkut kotak air mineral.

    Aku daftar sesi tengahari... walaupun aku mendaftar di Kolej Za'ba tapi aku sebenarnya ditempatkan di Kolej Aminuddin Baki. Memandangkan kolej2 ni kembar so dewan dan cafe kami kongsi.

    sesi mendaftar di kolej za'ba.
     Cuak jugak aku bila salah isi borang. Yakin je kolej Za'ba sekali Aminuddin Baki. nasib baik Abg Aiman JMK tu kata takpe. =P hiii~ Lepas tu aku diberi kunci. oh yeah..aku jejak je kaki kat sini aku telah disapa dengan panggilan "cikgu". hahaha gila awkward aku. tapi dah lelama seronok pulak.  Saying about keys, aku ditempatkan di blok b. tingkat 4. pergh..gila arghh tingkat 4... masa senior iring ke bilik tu aku reda je la...


    dewan serbaguna kolej za'ba
    Masuk je bilik ada problem dgn kunci. So kak Natheqah as Timbalan YDP kolej tolong kitaorg. Thanks kat abg senior yg tolong betulkan tombol pintu... jasa anda semua kami kenang. Muka housemate aku tgok sorg2. semua sememeh...okeh sekepala! heee... Aku sebilik dgn zati...budak Kelantan tp matrik melaka. Heee ada member matrik melaka. Alhamdulillah~~

    bacaan ikrar.
    As usual minggu orientasi..kami diberi makan free. 6 kali makan sehari..har har... sampah pun senior tolong kutipkan. Manja tak kitaorg? hahaha gila baik RSK weh... memg rasa sangat disayangi dan diterima. Tabik dan ucapan tahniah buat ketua Minggu Suai Kenal (MSK) iaitu Abg Zafri Zabiddin. Congrates jugak sebab dah jadi MPP UPSI sekrg lepas menang pilihanraya hari tu.
    Dan memang menjadi kebiasaan setiap tahun kami pelajar baru akan ada majlis bacaan ikrar. Alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar dan officially kami semua bergelar,
      Anak Kandung Suluh Budiman.
    awesome group!!
    Hahaha well, xbest la kalau minggu orientasi tak libatkan diri. For me, I  decided to join teater...hahaha... Gila weii siap ada temuduga. Dan Alhamdulillah aku pass... So aku officially jadi wakil Kolej Aminuddin Baki berentap dengan budak Kolej lain untuk Malam Apresiasi Merdeka dan Orientasi tu ha... penat la jugak weiih...dengan orientasi, kena berlatih lagi..memang tak cukup tanah... tapi takpelah..dapat kepuasan menyumbang sesuatu untuk kolej.

    Hahaha sesi latihan...
    Walaupun dialog aku tak banyak tapi babak aku lama la jugak masa teater tu... gila bhaaaiiii depan stage tu betul2 budak Kolej Harun Aminurrashid (KHAR). KHAR ambik intake semua student lelaki..korg bayangkanlah mcm mana meriahnya sorakan malam tu har har har...

    the singers yang suara sgt superb!!!
    Walaupun lakonan kami simple tapi kami ada penyanyi-penyanyi yang sangat superb suara mereka...

    with some of the awesome actress and actresses 

    komunis komunis Kolej Aminuddin Baki (KAB)

    Askar melayu with Kak Fatin Maslia and Abg Hazri..hehe..
    Tanpa kitaorg jangka, kitaorg dapat nombor dua. naib johan kotttt~heee Johan mestilah kembar kami.. Kolej Za'ba. Buat wakil KHAR yg tak putus2 bagi kitaorg sokongan, terima kasih banyak...

    Okay...aku rasa tu je kot yg aku nak kongsi hahahaha *padahal dah malas....

    okeh see ya later.

    Labels: ,

    Blogger aishiterumin said...

    okay. yang atas kpala tu kain batik.
    mati2 aku ingat kau pakai shawl pashmina..haha

     
    Blogger Anisah Zahorin said...

    haha aku sendiri xsangka,
    kain batik is not a bad idea to make a shawl..wakakaka~

     

    Post a Comment


        Kisah Lalu