Counting Stars


Disclaimer
Assalamualaikum


Hai! This is izz's territory. Thanks for visiting here. Have a nice day people ;)

Notes
Reminder muehehe~~

  • I hate liars
  • Universal listener to some extend
  • The only daughter of da family

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    “You've gotta dance like there's nobody watching, Love like you'll never be hurt, Sing like there's nobody listening, And live like it's heaven on earth.”
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Sweetheart
    Some memories never fade

  • Sem Baru. Semangat Baru. Azam Baru.
    Thursday, February 28, 2013 | 0 Comments

    Bismillahirahmanirrahim, dengan nama Al-Hadi, yang Maha Memberi Petunjuk.

    Lama sudah tidak ku update...

    Menghabiskan cuti semester dengan sederhana. Alhamdulillah dah masuk zaman 20 an. Bersyukur kepada Allah s.w.t for giving me such a nikmah of life. Dapat juga aku lepaskan rindu jumpa dengan Bear, baby, myn, deela, biel, ain, kirara,fuad and mak..

    juga rakan-rakan lain...maaf xmampu nak sebut semua...

    Masuk minggu kedua semester dua di Universiti Pendidikan Sultan Idris. Masih menetap di Kolej Aminuddin Baki. Alhamdulillah result sem satu okayy...cuma kurang sikit drpd target. Rasa bersyukur dan agak puas hati sebab dpt bagi umi n ayah happy.

    Yang penting dalam bulat merah tu je =] Alhamdulillah dapat bagi parents happy.
    Aku dengar member-member aku ramai gak result gempak-gempak...tapi paling bangga dengan Izzat Muhammad. Oh yer sebab pointer beliau sgt mantap walaupun busy dgn PALAPES. Tough days I guess he had to bare... Congrates dear friend.

    Sem ni aku decide untuk ambik 9 subjek. Sem lepas 7 subjek. Upgrade sikitlah... Brave attempt but have to work hard. Next week plan konon nak balik Melaka terchentaa...nak jumpa family, shopping...jumpa Kirara InsyaAllah. I miss her hewhew *Kirara nak belanja....weeee~~~

    Subjek: Major,Wajib U,Bahasa Moden dan Penggayaan diri.
    Last week was so hectic, that me and Farahin lost for quite sometimes....act like freshies la konon... haishhh..with add drop subjects week... turun naik Fakulti cari pensyarah like there is no end... but at least there are some classes yg sgt intriguing.

    Pada aku semua benda menarik je nak belajar. nak-nak kalau itu benda baru... 

    Seven.Eleven.Twelve.

    Aku takkan lupa tarikh itu. tarikh yang buat aku broken heart sangat-sangat. Allah je tau betapa sakitnya hati..betapa sedihnya..betapa sayunya hati..Waktu itu, harapan musnah,angan-angan berkecai.. Sebab janji dan cita yang dibina bersama berderai begitu sahaja.

    I maybe cool.not showing the way I feel. But it doesn't meant perasaan aku berubah. sikit pun tak..not even an inch. I know u know..but I guess I'm wrong that I trust u and your changes. It just  doesn't last. Bukan senang nak bina apa yang kita dah ada...bukan senang nak terima seadanya diri kita... Bukan mudah nak kenal hidup masing-masing. Bukan mudah...

    Tapi...segala-galanya dah hancur...and I don't wanna be a fool that cry you a river or sea and not moving on. I cried before...and sometimes I still cry for you. I believe itu bukan satu kelemahan tapi satu kekuatan untuk move on. It's hard when Umi ask about you and it hurts when  your mother tell me that she miss my voice. That she hopes I will meet her again....

    Well i guess this is the end of us. Like you said before...sekali dah putus...takkan pernah sambung balik. Itu prinsip yg you hold before and I think I'm gonna apply it to u. Yes back to you :'(

    Starting new semester without him...buat aku lebih tekad nak usaha sungguh-sungguh. nak buktikan pada dia  I'm much better tanpa dia. Rasa nak belajar benda baru tu makin membuak-buak. dah malas nak fikir benda lain. Nak fokus...dah janji dengan Myn aku nak dpt DL.

    Permudahkan urusan kami Ya Allah.

    Apa yang buat aku kuat?
    Keluarga.Kawan.Agama.

    Buat Amin Zahorin....anda adalah wali (*selepas ayah) dan waris kuat saya....akak sangat bertuah dpt kau as my brother....

    Saya sangat bertuah kerana ada keluarga dan rakan-rakan yang sangat sayang saya. *dammit, my eyes are teary again...I miss each one of them sangat-sangat TT^TT

    I'm lucky that I have some great friends here in UPSI. yeahh, gonna say that I'm lucky I guess.

    Sigh for a while. I miss you actually :'(
     Well actually aku baru balik drpd Kem Pemantapan Ketua-ketua Rumah Kolej Aminuddin Baki. Special thanks ditujukan buat Inche Farid Abdullah Aizad. Beliau ialah coursemate saya yang kebetulan menjadi sekretariat di kem itu. Thank you sebab bagi semangat terutamanya masa dalam hutan tu kat checkpoint yg anda jaga. I really need it..a lot...nak-nak aku memg ada fobia ketinggian thanks farid. anda sgt sweet waktu itu hahaha *kembang lak mamat ni jap lagi...

    Serius rasa nak lepak minum petang minum teh panas dgn Mamat n Ijat macam kat matrik. Ranting all night long dengan Mira. Mengadu masalah dekat Zura. Berjimba dgn dak mak and rarara. AJ's jangan cakapla... Oh ye...kelas tambahan dengan Abg Long Iffan. Kena cubit dgn Lecturer Chemist sbb buat soalan organic tak master lagi...

    Apapun..I'm enjoying my life sangat-sangat...there is no regret. I wish that I'll be a daughter that my parents dapat banggakan. Amin ya Rabb.

    Rasanya itu je kot. Will update later :)

    P/S : Azam sem ni...still sama dengan azam sem lepas. Masih kekal tak berubah..InsyaAllah sampai  grad and hereafter...Doakan aku okay :)